(Toekomstige) Student

I Living Labs


I Living Labs zijn opleidingsonderdelen in je opleiding (of je neemt ze extra curriculair op) waarin je aan de slag gaat met een uitdaging. Deze uitdaging is een complex probleem van een ondernemer, organisatie, vzw, lokale overheid … waarvoor geen kant en klare oplossing bestaat en waarvan de oplossing een positief effect heeft op de regio.


Je werkt uiteraard niet alleen aan dit probleem, maar samen met andere studenten. Je vormt een team met studenten met een andere nationaliteit, een andere achtergrond en uit een andere opleiding. Dit noemen we transdisciplinair werken en is een belangrijke vaardigheid in de jobs van de toekomst. Je werkt ook samen met ondernemers, beleidsmakers, burgers, onderzoekers ... die je een andere kijk op de uitdaging kunnen geven. Je wordt ten slotte bijgestaan door onderwijsprofessionals. Zij gaan je niet vertellen wat en op welk manier je iets moet doen maar nemen een coachende rol op om jou maximaal te ondersteunen.


Aan de slag gaan in een I Living Lab triggert je om te sleutelen aan je future skills. Dit zijn competenties die een belangrijke meerwaarde bieden op de arbeidsmarkt: analytisch en probleemoplossend denken, creatief omgaan met obstakels, met onzekerheden leren omgaan, kunnen aanpassen aan een steeds veranderende realiteit … In een I Living Lab zal je tijd en ruimte krijgen om deze future skills te ontwikkelen en bijschaven.


Je engageren voor een I Living Labs betekent ook je engageren voor de gemeenschap. Je zoekt samen met verschillende partners naar een oplossing die het verschil maakt voor de brede samenleving. We moedigen je aan om ook nadien binnen je eigen lokale gemeenschap je rol van change agent op te nemen.


Breng me naar de I Living labs >>

Hackathons


Zou jij de wereld veranderen als je kon? Doe dan mee met de hackathon!


Wat is een hackathon precies?

Het woord Hackathon is een samenstelling van “hack” en “marathon”. Wie meedoet met een hackathon krijgt met zijn team een complex vraagstuk en zoekt naar een antwoord en dat binnen een bepaalde tijd. Voor deze hackathon krijgt je team 36 uur.


Wat is het thema van deze E³UDRES² Hackathon?

Het algemene thema is Smart & Sustainable. Daarbinnen hebben we 3 subtopics:

  • Circular Economy
  • Well-being & Active Aging
  • Artificial Intelligence


Hoe verloopt een hackathon?

Ondernemers en organisaties uit de regio leggen een bestaand probleem voor aan het hackteam. Dat multidisciplinair en Europees team zoekt naar een oplossing en legt het voor aan een internationale jury.


Een hackathon niks voor jou???

Schrik dat het saai gaat zijn, zo 36 uur hacken? Fout gedacht! In onze hackathon maken we ruimte voor fun en nevenactiviteiten. We gaan je echt geen 36 uur voor je laptop laten zitten. We hebben zelfs geregeld dat je op de campus mag blijven slapen en dat is ook voor het eerst sinds lange tijd. En natuurlijk is er gratis food & drinks … dag & nacht!


Overtuigd ? Schrijf je gewoon in voor dit onvergetelijk avontuur. 


Ik wil die Hackathon proberen >>

Het operationele team van E³UDRES²


Met E³UDRES² geven we vorm aan de hogeschool van de toekomst. Een belangrijke stem in onze hogeschool is die van de student. We hebben jou dus nodig.


Wil jij je een jaartje (of langer) engageren in ons team? Je krijgt de kans om mee te denken over het onderwijs van  de toekomst. Je kan je ondernemerszin inzetten en verder ontwikkelen. Je werkt bovendien met een heleboel internationale collega's samen. Indien je je engageert bekijken we, in samenspraak met je opleidingsverantwoordelijke, hoe jij dit engagement een plekje kan geven in je ISP (individueel studieprogramma).


Ik stel me kandidaat voor het operationeel team >>
Share by: